background img
apr 7, 2017
1547 Views
Reacties uitgeschakeld voor Stoepkrijten is verboden in heel het Noorden: waarom?
0 0

Stoepkrijten is verboden in heel het Noorden: waarom?

Written by

In bijna heel Nederland blijkt krijten in de openbare ruimte verboden te zijn. Ook in Groningen en Drenthe. „Wat is er nou leuker dan stoep krijten?”

Hanna (7) en Floor (7) uit Groningen zijn druk in de weer met groen om land te tekenen en roze voor nog meer versiering.  Het vergt wat werk , maar dan heb je ook wat, namelijk een prachtig stoepkrijtkunstwerk, vlak voor je huis. Een vergunning hebben de dames niet voor hun straatkunst. Is dat nodig dan?

Ja in de meeste gemeentes in Nederland staat namelijk in de Algemene Plaatselijke Verordening een regel die het aanbrengen van krijt in de openbare ruimte verbiedt. In alle gemeentes in Groningen en Drenthe is krijten officieel verboden. Een politieagent met een slechte bui zou kinderen als Hanna en Floor een boete van 140 euro kunnen geven voor hun kunstwerk.

Een aantal gemeenten heeft de regelgeving al aangepast. Daar is stoep krijten nu gewoon toegestaan. In Groningen is het krijtverbod al een tijdje een doorn in het oog. In 2015 dienden politieke partijen een motie in om de Algemene Plaatselijke Verordening eens wat op te schonen.

Article Categories:
RaarMaarWaar