Een spiekbriefje. Soms is het maken ervan al genoeg. Dat vindt ook deze docent uit het Amerikaanse Maryland. Hij staat leerlingen toe een briefje van 3 bij 5 mee te nemen. Maar 3 bij 5, dat blijkt een breed begrip.

De docent vertelde zijn studenten regelmatig dat ze een kaartje van ‘3 bij 5’ mochten gebruiken tijdens de toets. De meeteenheid vermeldde hij er echter niet bij. Eén student, maakte handig gebruik van deze onduidelijkheid. Hoewel de rest van de klas doorhad dat de docent doelde op een notitiekaartje van 3×5 inch (7 x 12 cm), kwam deze student morgens doodleuk binnen met een kaart van 3×5 feet (90 cm x 1.5 meter).
Op Facebook schreef de docent na afloop: ,,Zoals altijd sta ik leerlingen toe een notitiekaartje van 3 bij 5 mee te nemen. Vandaag kwam een van mijn leerlingen inderdaad opdraven met een notitiekaartje van 3 bij 5. Maar geen 3 x 5 inch zoals ik bedoeld had, maar 3 x 5 feet. Tja. Toegestaan dus, en goed gespeeld van deze student.”

,,Ik was gewoon oprecht blij voor hem”, vertelde de docent na afloop. ,,Je moet een student met intelligentie zijn om de lacune te vinden, en dan moet je óók nog de brutaliteit hebben om het in de praktijk te brengen.” de student zelf was natuurlijk ook blij dat zijn stunt succesvol was. ,,Ik was gechoqueerd dat het mocht. Ik gaf het een kans van 5 procent dat hij het me zou laten gebruiken.” Hij behaalde uiteindelijk een mooie score van 140 op 150. Een dikke negen dus.