background img
apr 27, 2018
2546 Views
Reacties uitgeschakeld voor Britney Spears
0 0

Britney Spears

Written by

#Leband week 17: Britney Jean Spears. Britney Jean Spears  is een Amerikaanse popzangeres, danseres en actrice. Ze is een voormalig tieneridool dat in de jaren negentig mede vorm gaf aan de opkomst van de teen pop. Ze is een van de bestverkopende artiesten ter wereld.

Britney Jean Spears werd geboren op 2 december 1981 in Mississippi. Tijdens haar jeugd volgde ze dans-, gym- en zanglessen, waarmee ze verschillende plaatselijke talentenjachten won. Rond 1990 vloog ze samen met haar moeder naar Atlanta om auditie te doen voor The Mickey Mouse Club, maar ze was te jong. Niet veel later maakte ze haar debuut op Off-Broadway, in de musical Ruthless! In 1992 werd Spears alsnog toegelaten tot The Mickey Mouse Club, wat niet van lange duur was, want de show werd geannuleerd. Tijdens deze show ontmoette ze wel onder meer Christina Aguilera, Ryan Gosling en Justin Timberlake, met wie ze later een relatie zou hebben.

Op 28 juni 1999 begon Spears met haar eerste tournee door Noord-Amerika, die goed werd ontvangen. In maart 2000 veranderde de naam van de tournee in Crazy 2k, waar ze ook nieuwe liedjes zong van haar tweede album, Oops!… I Did It Again, dat in mei 2000 uitkwam.

Op 22 mei 2016 opende Spears de Billboard Music Awards met een medley van haar hits en ontving ze de Millennium Award. Voor het optreden, waarbij onder andere Womanizer, I’m a Slave 4 U en Toxic ten gehore werden gebracht, kreeg ze goede kritieken. Op 15 juli 2016 bracht ze haar eerste single Make Me… voor haar aanstaande negende studioalbum Glory uit, samen met G-Eazy.

Article Categories:
Leband