background img
jul 24, 2020
612 Views
Reacties uitgeschakeld voor Whigfield
0 0

Whigfield

Written by

#Leband van week 30, Whigfield. Whigfield is de artiestennaam van Sannie Charlotte Carlson. Ze is een Deense zangeres, die bekend werd door haar eurodance-nummer “Saturday Night”.

Ze bracht haar kinderjaren in Afrika door voor ze terugkeerde naar haar moederland. Voorafgaand aan haar muziekcarrière werkte ze als model. Toen ze in Italië woonde, ontmoette ze producer Larry Pignagnoli. Met hem nam ze de single “Saturday Night” op, die in 1994 een grote zomerhit werd. Ze werd de eerste debutant die nieuw binnenkwam op de eerste plaats van de Britse hitlijst.

Met succesvolle singles als “Another Day” en “Think Of You” bleef Whigfield meeliften op de populariteit van eurodance medio-jaren 90. Hierna raakte ze in de vergetelheid, hoewel ze nog verschillende albums uitbracht, waaronder het compilatie-album All In One in 2007.

Vanaf 2016 brengt de zangeres materiaal uit onder de artiestennaam Sannie. Onder die naam deed ze in 2018 mee aan de Dansk Melodi Grand Prix, de Deense nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Ze wist met haar nummer “Boys On Girls” echter niet door te dringen tot de superfinale.

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
Leband