background img
dec 9, 2016
1710 Views
Reacties uitgeschakeld voor Eric Clapton
0 0

Eric Clapton

Written by

#LeBand week 49 : Eric Clapton, Eric Patrick Clapton is een Britse gitarist, componist en zanger van blues-, rock- en popmuziek.

Begin jaren 90 beleefde Eric Clapton weer een aantal persoonlijke drama’s. Bij een helikopterongeval in augustus 1990 kwamen een goede vriend en een aantal crewmembers om het leven: gitarist Stevie Ray Vaughan, zijn Amerikaanse manager Bobby Brooks, assistent-tourmanager Colin Smythe en bodyguard Nigel Browne. Clapton zelf zat in een andere helikopter omdat hij met Vaughan van plaats gewisseld heeft om nog een optreden van een andere artiest op die avond te zien. Vaughan en Clapton hebben opgetreden in East Troy in Wisconsin, VS. Op 20 maart 1991 viel zijn vierjarig zoontje Conor uit een raam op de 53ste verdieping van een wolkenkrabber, waar hij samen met zijn moeder woonde, in Manhattan, New York.

Clapton drukte het vele verdriet dat hij had uit in het nummer “Tears in Heaven” waarmee hij in 1992 een Grammy Award won.

In januari 2002 trouwde hij met Melia McEnery in dezelfde kerk waar hij elf jaar eerder afscheid heeft genomen van zijn zoon. Het echtpaar kreeg drie dochters. In 2004 verleende Clapton zijn medewerking aan de nieuwe cd van zijn oude vriend Rod Stewart, genaamd Stardust.

Article Tags:
· · · · · · · ·
Article Categories:
Leband