background img
nov 15, 2019
535 Views
Reacties uitgeschakeld voor G-Eazy
0 0

G-Eazy

Written by

#Leband van week 46, G-Eazy. Gerald Earl Gillum en ook wel Young Gerald of zoals vele hem nu kennen, G-Eazy is een Amerikaanse rapper, songwriter en muziekproducent uit Oakland, Californië.
Zijn debuutalbum, These Things Happen, verscheen op 23 juni 2014 en ontving positieve beoordelingen. Het album stond op nummer 3 op de Billboard 200. Zijn tweede album, When It’s Dark Out, verscheen op 4 december 2015. Op 15 december 2017 volgde het derde studio album genaamd The Beautiful & Damned.

Toen Gerald jong was, gingen zijn ouders uit elkaar. Gerald en zijn jongere broer James trokken in bij hun grootouders in Berkeley. Later verhuisden ze naar North Oakland, hoewel Gerald op school bleef in Berkeley. Gedurende zijn jeugd had G-Eazy al een passie voor het maken van muziek. Hij was dan ook na schooltijd te vinden op zijn kamer, waar hij, samen met vrienden, bezig was met het maken muziek voor zijn plezier. Rond zijn twaalfde, kreeg Gerald’s moeder een relatie met Melissa Mills. In eerste instantie was dit verwarrend voor Gerald, die de verandering in het persoonlijke leven van zijn moeder niet kon begrijpen. Toen hij Melissa later echter accepteerde als deel van de familie en een hechte band met haar opbouwde, raakte Melissa depressief als gevolg van de medicijnen die ze nam voor de behandeling van haar manisch-depressieve stoornis. Op een dag trof Gerald haar aan, overleden aan een overdosis. Hij bespreekt deze ervaring in de laatste vers van “Everything will be OK” van zijn album When It’s Dark Out.

Article Categories:
Leband