background img
feb 16, 2018
731 Views
Reacties uitgeschakeld voor Lily Allen
0 0

Lily Allen

Written by

#LeBand week 07 Lily Rose Cooper of zoals we haar beter kennen Lily Allen.

Lily Allen is de dochter van Keith Allen (Britse komiek). Ze heeft een oudere zus, een jongere zus en een broer Alfie. Over die laatste gaat Allens nummer Alfie. Ze volgde les aan dertien verschillende scholen en toen ze op haar 14e naar de kostschool moest, liep ze weg. Op haar 15e ging ze definitief van school af.

Haar debuutalbum, Alright, Still, verscheen op 14 juli 2006. Ze haalde haar inspiratie naar eigen zeggen uit de muziekcollectie van haar ouders.
Haar album It’s Not Me, It’s You kwam uit op 9 februari 2009. Op het album staan veel kritische nummers. Als eerste single verscheen op 26 januari 2009 het nummer The Fear. Deze single gaat over haar angst dat alles om geld zal gaan draaien. Tevens gaat ze in het nummer in op het leven als beroemdheid. In het Verenigd Koninkrijk behaalde ze er haar tweede nummer 1-hit mee na Smile. Als tweede single werd in Europa het nummer Fuck You uitgebracht. Ondanks geruchten dat het nummer over George W. Bush zou gaan, stelde Allen dat het nummer over niemand persoonlijk gaat en geschreven is voor de jeugd. Tijdens een show in São Paulo (Brazilië) geeft zij aan dat ze het nummer opdraagt aan George W. Bush. In de Verenigde Staten verscheen in plaats van deze single het nummer Not Fair, een satire over een naïeve volgzame vrouw die door haar jaloerse man alleen voor zijn eigen gerief wordt gebruikt, zonder daar ooit seksueel genot voor terug te krijgen.

Op 10 november 2013 bracht Allen een cover uit het van het nummer Somewhere Only We Know van de band Keane. Het nummer kwam zowel in het Verenigd Koninkrijk en in Ierland bovenaan de hitlijsten. Een week later bracht ze het nummer Hard out here uit.

Article Tags:
· · · · · ·
Article Categories:
Leband