background img
mrt 1, 2019
726 Views
Reacties uitgeschakeld voor Brandweer Californië herinnert er weinig subtiel aan nooit te parkeren voor een brandkraan
0 0

Brandweer Californië herinnert er weinig subtiel aan nooit te parkeren voor een brandkraan

Written by

Je mag in de VS niet parkeren voor een bovengrondse brandkraan. Daar heeft de brandweer iemand expliciet even op gewezen.

Het verbod om voor brandkranen in de Amerikaanse straten – afgelijnd met een rode waarschuwingsstreep – te parkeren geldt natuurlijk niet zomaar. Bij een noodgeval moet de brandweer de slangen snel kunnen aansluiten en dat kan niet als er een auto in de weg staat.

Op de foto’s op Facebook en Twitter is te zien hoe de waterslang dwars door de wagen over de achterbank loopt. Daarvoor moesten beide achterraampjes eerst sneuvelen. De bijhorende tekst op Twitter luidt dan ook: “Ooit afgevraagd wat er gebeurt als een auto te dicht bij de brandkraan geparkeerd staat en er een brand uitbreekt? Is een parkeerplaats je nou je echt de gebroken ramen, de boete en de wegsleepkosten waard?”

De brandweer van had ook een antwoord klaar op de vraag waarom de brandslang niet gewoon onder of zelfs over de auto kon: “Ze past er niet onder en de schade veroorzaakt door ze erop te gooien zou waarschijnlijk groter zijn dan de kostprijs van twee ruiten.”

Article Categories:
RaarMaarWaar