background img
dec 14, 2018
805 Views
Reacties uitgeschakeld voor Imagine Dragons
0 0

Imagine Dragons

Written by

#Leband van week 50, Imagine Dragons. 
Imagine Dragonsis een Amerikaanse indie rockband uit Las Vegas, gevormd in 2008. Naar eigen zeggen is de naam van de band een anagram, maar waar de letters dan precies voor staan, is tot op heden niet bekend.

Er verschijnen verschillende EP’s en ze krijgen een platencontract. In september 2012 ligt dan eindelijk een debuutalbum, Night Visions, in de winkels. De single ‘It’s Time’ van dit album krijgt een dubbel platinum status. ‘Radioactive’ en ‘Demons’ zijn een paar van de bekendste nummers van het album.


De mannen van Imagine Dragons kunnen blijkbaar moeilijk stilzitten: nog geen jaar na het einde van hun vorige tour is er alweer nieuw materiaal! Als voorafje van het album Evolve (2017) komen vantevoren de nummers ‘Believer’, ‘Thunder’, ‘Whatever It Takes’ en ‘Walking The Wire’ uit.

De single ‘Believer’ gaat over pijn en de strijd die je soms met jezelf moet aangaan om gelukkig te worden.

In 2018 brengt Imagine Dragons hun nieuwe single ‘Next To Me’ uit. Het is onderdeel van een heruitgave van het album Evolve. De track staat bekend als het eerste liefdesnummer van de band. Leadzanger Dan Reynolds vertelt waarom dit bijzonder is: “For me this is some of the first times that I’ve really explored diving into my mind and musicality and sonicality of romance.”

Article Tags:
Article Categories:
Leband