background img
dec 15, 2017
800 Views
Reacties uitgeschakeld voor Een opvallende melding bij de Brugse politie maandagavond.
0 0

Een opvallende melding bij de Brugse politie maandagavond.

Written by

 “Er ligt hier een man op een bankje te slapen. Hij is helemaal ondergesneeuwd. Ik heb geprobeerd, maar ik krijg hem absoluut niet wakker.” Met die alarmerende melding stapte een burger maandag op een politieman af. De agent wilde geen risico’s nemen en haastte zich samen met de man ter plaatse. Maar eenmaal daar moest hij zijn lach inhouden. Het “slachtoffer” bleek namelijk gewoon een bronzen beeld van een slapende Jezus. Hilariteit alom bij de agent en zijn collega’s. En een anekdote erbij.

De agenten weten dat zich daar in de buurt zo’n standbeeld bevindt”, zegt de woordvoerder van de politie. “Dus de agent ging er wel vanuit dat het om dat beeld ging. Maar daar staan wel meerdere bankjes en om geen enkel risico te nemen, is hij met die man meegegaan. Een grappig voorval inderdaad. Maar een goede zaak dat het zo uitdraaide en dat het niet om een ernstig voorval ging.”

Ter verdediging van de ongeruste burger die de politie optrommelde: het beeld ligt pas sinds afgelopen weekend. Het is van de hand van de Canadees Timothy Schmalz en draagt de toepasselijke naam Dakloze Jezus. Het toont een dakloze, in dekens gehulde man, maar de littekens op de voeten tonen aan dat het om Christus gaat.
De melding bij de politie maandagavond is wel een geweldig compliment voor de kunstenaar. Die maakte het beeld blijkbaar heel levensecht. Al zal de laag sneeuw die er op lag ook wel wat meegespeeld hebben bij de grappige vergissing.

Article Tags:
· · · · · ·
Article Categories:
RaarMaarWaar