In de Amerikaanse staat Washington zijn twee ouders opgepakt, die ervan beschuldigd worden hun drie kinderen heroïne te hebben toegediend. Zij zouden de drug gebruikt hebben als slaapmiddel.

De kinderen van 2, 4 en 6 jaar oud werden vorig jaar november al uit huis geplaatst. Het gezin leefde in slechte omstandigheden tussen de rattenpoep, gebruikte naalden en heroïne. “De thuissituatie was ook slecht geweest als er geen heroïne in het spel was geweest”, vertelde de plaatselijke politiewoordvoerder.

Het oudste kind vertelde de politie dat zij een middel kregen, zodat ze zich “beter zouden voelen”. Hij omschreef dat als “wit poeder dat gemixt werd met water, dat vervolgens met naalden werd ingespoten”. Daarna vielen de kinderen in slaap.

Bij twee kinderen werden op het moment van de uithuisplaatsing sporen van de drug in het bloed gevonden. Ook zouden zij veel littekens, snijwonden en blauwe plekken op hun lichaam hebben.

De moeder en vader zeggen dat ze niet schuldig zijn. Wel gaven ze toe zelf regelmatig heroïne te gebruiken. Volgens de vader zou de oppas verantwoordelijk zijn voor het injecteren van de heroïne bij de kinderen.

De moeder zal volgende maand voor de rechter verschijnen, de vader pas in februari.