background img
feb 23, 2018
898 Views
Reacties uitgeschakeld voor Vaya Con Dios
0 0

Vaya Con Dios

Written by

#LeBand week 08 Vaya Con Dios een Spaanse groet, letterlijk Ga met God was een Belgische popgroep opgericht in 1986 en gestopt in 2014. Begin jaren negentig had de groep enkele grote internationale hits.

Na een succesvolle samenwerking van Dani Klein en Willy Lambregt in de band Arbeid Adelt! wordt in 1986 samen met contrabassist Dirk Schoufs Vaya Con Dios opgericht omdat hun hart bij de jazz, opera en zigeunermuziek ligt en het een genre is dat in Brussel nauwelijks bekendheid geniet. In hun eerste single Just a friend of mine zijn al Spaanse invloeden te horen. De single wordt een grote hit in Frankrijk waar meer dan 300.000 exemplaren worden verkocht. Willy Lambregt heeft inmiddels de groep al verlaten om zijn carrière bij The Scabs de volle aandacht te geven. Hij wordt vervangen door Jean-Michel Gielen. Het tweede album bevat de grote hitsingles What’s a Woman en Nah Neh Nah. What’s a Woman staat in de zomer van 1990 drie weken op nummer 1 in Nederland.

Op 25 oktober 2014 speelde de band hun laatste optreden in de concertzaal Vorst Nationaal. Hiervan kwam een live-cd+dvd uit, die na 3 weken al de gouden status kreeg in België.

Vaya Con Dios verkocht in totaal meer dan 7 miljoen albums en meer dan 3 miljoen singles.

Article Tags:
· · · · · ·
Article Categories:
Leband