background img
sep 14, 2017
860 Views
Reacties uitgeschakeld voor Opmerkelijk natuurfenomeen: orkaan Irma zuigt alle water weg aan kustlijn
1 0

Opmerkelijk natuurfenomeen: orkaan Irma zuigt alle water weg aan kustlijn

Written by

Van de anders zo mooie, blauwe zee aan de kustlijn van Long Island op de Bahama’s schiet er na de passage van Irma niet veel meer over. Het water is er namelijk volledig weggezogen, waardoor er enkel nog een zandvlakte overblijft.

Uitlopers van orkaan Irma scheurden vrijdag (lokale tijd) langs Long Island, een onderdeel van de Bahama’s. Enkele mensen konden er na de doortocht van de storm hun ogen niet geloven. Plots was er niets meer te zien van de oceaan. Op een filmpje is duidelijk te zien hoe je gewoon op de oceaanbodem kan wandelen. “Hoe ver ik ook kijk, ik zie geen water meer”, schreef een twittergebruiker.

Hoe dat precies kan? In het oog van de storm bevindt zich een lagedrukgebied waar water opgetrokken wordt. Daardoor kan ook de vorm van het oceaanoppervlak veranderen. Als de storm dus water naar zich heen trekt, kan het gebeuren dat er water weggetrokken wordt uit andere gebieden. Zoals hier dus het geval is aan de kustlijn van Long Island.

Bewoners die vrezen dat ze hun mooi zeezicht kwijt zijn, hoeven niet te vrezen. Tegen zondagnamiddag (lokale tijd) zou het water opnieuw teruggestroomd moeten zijn.

Article Tags:
· · · · · · ·
Article Categories:
RaarMaarWaar