background img
mrt 13, 2020
467 Views
Reacties uitgeschakeld voor Startup zoekt medewerker die “harde pielemuis” krijgt van programmeren
0 0

Startup zoekt medewerker die “harde pielemuis” krijgt van programmeren

Written by

Plantsome, een Nederlandse startup die kamerplanten verkoopt, veroorzaakt ophef met een nieuwe vacaturetekst. Het bedrijf zoekt programmeurs die een ‘harde pielemuis’ en ‘natte dromen’ krijgen van coderen. Opvallend is dat de tekst juist door een vrouw is geschreven.

Wil je als bedrijf een front-end developer vinden, dan moet je alles uit de kast halen. Voor een gemiddelde startup zijn programmeurs immers bijna net zo zeldzaam als de weg naar unicorn-schap.

Plantsome, een startup die kamerplanten verkoopt, lijkt bij zijn speurtocht naar een ‘codeerheld’ de plank mis te slaan. Het bedrijf van Axel Persoon en Kevin Tholenaars plaatste onlangs deze vacaturetekst, met dit als grap bedoelde fragment:

“Krijg jij een harde pielemuis (grappie) van een mooi product coderen, dat door honderdduizend mensen gebruikt wordt? Heb je natte dromen over manieren waarop je jouw code nog beter, sneller, sterker kan maken?”

In een reactie op LinkedIn noemt Ineke Scheffers, oprichter van programmeerplatform Girl Code, Plantsome de meest “seksistische startup van Nederland”.

Article Categories:
RaarMaarWaar