background img
jul 17, 2020
314 Views
Reacties uitgeschakeld voor Vluchten geannuleerd door corona: student fietst in zeven weken tijd van Schotland naar Griekenland
0 0

Vluchten geannuleerd door corona: student fietst in zeven weken tijd van Schotland naar Griekenland

Written by
Vastzitten in het buitenland zonder te weten wanneer je naar huis kunt: het overkwam duizenden mensen na het uitbreken van de coronacrisis. Zo ook Kleon Papadimitriou. De Griekse student (20) besloot niet af te wachten en legde de reis van Schotland -waar hij studeerde- naar Athene met de fiets af.

De twintiger deed zeven weken over de rit van 3.500 kilometer. Op 27 juni kwam hij eindelijk aan bij zijn familie in Athene. “Ik begin eigenlijk nu pas te beseffen hoe groot deze prestatie was”, vertelt Papadimitriou tegen CNN.

Eind maart, toen het coronavirus zich over de wereld verspreidde, besloot de student aan de Schotse University of Aberdeen terug naar Griekenland te gaan. Hij deed drie pogingen om een vlucht te boeken, maar ze werden allemaal geannuleerd. “Begin april wist ik dat ik minstens een maand in quarantaine zou moeten doorbrengen in Aberdeen.”

Met sardientjes in blik, pindakaas en brood, een tent, een slaapzak en gereedschap voor zijn fiets begon Papadimitriou op 10 mei aan zijn tocht.Elke dag legde hij tussen de 60 en 120 kilometer af. Eerst door Engeland, vervolgens door Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Aan de oostkust van Italië nam hij de boot naar de Griekse haven van Patras. Vanaf daar was het nog een paar honderd kilometer naar zijn woonplaats Athene. Gedurende zijn rit zette hij zijn tentje op in velden en bossen. Soms nam hij contact op met vrienden of bekenden die hem een bed en een douche aanboden. “Ik ben van nature een introvert persoon, dus dit dwong me om uit mijn comfort zone te stappen”, aldus PapadimitriouIn Athene stonden familie, vrienden en zelfs onbekenden hem op te wachten. “Het was heel emotioneel. Mijn ouders waren vroeger heel avontuurlijk, dus het betekende veel voor hen om te zien dat ik in hun voetsporen trad. Ik denk dat ze vooral opgelucht waren.”

Article Categories:
RaarMaarWaar