background img
mrt 20, 2020
431 Views
Reacties uitgeschakeld voor Alex Dixon’s Vintage Dixon
0 0

Alex Dixon’s Vintage Dixon

Written by

#Leband van week 12, Alex Dixon’s Vintage Dixon. Geboren in Chicago en daar opgevoed door zijn grootouders Willie en Marie, speelde Alex voor – en werd geschoold door – de blues royalty’s die hij ontmoette in het huis van zijn grootvader.

Hij herinnert zich: “Ik ontmoette Muddy Waters en mensen als Johnny Shines en Johnny Winter – ze kwamen gewoon langs het huis. Toen ik vijf of zes jaar oud was, speelde ik thuis piano en mijn grootvader zei: ‘Hé, speel deze Little Brother Montgomery-stijl.’ Little Brother Montgomery leerde me hoe ik ’44 Blues moest spelen. ‘Lafayette Leake was mijn pianoleraar. Als mensen zeggen dat ik te rock-‘n-roll ben, vertel ik ze: ‘Nou, mijn pianoleraar speelde op’ Johnny B. Goode ‘ en mijn grootvader speelde contrabas. Ik ben zowel rock-‘n-roll als blues. ”

“Ik speel de afgelopen 30 jaar blues, voornamelijk als songwriter”, zegt Alex. ‘Ik schreef liedjes met mijn grootvader; een van hen genaamd “Study War No More” stond op zijn album Hidden Charms uit 1989, dat een Grammy Award won voor Best Traditional Blues Album. We hebben een aantal blues gedaan in de schoolprogramma’s – ik ging rond en praatte met de kinderen op middelbare scholen en basisscholen in Californië en leerde hen over verschillende stijlen van blues. Mijn grootvader was met mij en samen hielden we schoolbijeenkomsten. Dat hebben we een tijdje gedaan. ‘

Article Categories:
Leband