background img
mei 1, 2020
517 Views
Reacties uitgeschakeld voor Cee Lo Green
0 0

Cee Lo Green

Written by

#Leband van week 18, Thomas DeCarlo Callaway. Thomas DeCarlo Callaway kennen we natuurlijk beter als zijn pseudoniem: Cee Lo Green.
Cee Lo Green was vijf jaar lang een van de leden van de hiphopgroep Goodie Mob en aansluitend actief als soloartiest. In 1999 was hij de zanger van het nummer Do you like the way op het album Supernatural van de band Santana. In 2006 werd Cee Lo Green bekend als zanger van de band Gnarls Barkley, die een wereldwijde hit scoorde met de single Crazy. Met dit nummer kwam de band in verschillende landen op nummer 1. Ook het debuutalbum St. Elsewhere verkocht goed. In 2010 scoorde Cee Lo Green solo een grote hit met het nummer F**k You!. In de Nederlandse Top 40 steeg het nummer van 22 naar 1, en bleef in totaal drie weken bovenaan. Zijn album The lady killer, dat in november 2010 verscheen, werd internationaal goed ontvangen.

Op 3 december 2010 trad Cee Lo Green voor het eerst onder deze naam op in Nederland. Dit gebeurde in Ede tijdens de vierde liveshow van The voice of Holland.

Op 31 december 2011 veroorzaakte Cee Lo Green een relletje door tijdens een optreden op Times Square de tekst van het nummer Imagine van John Lennon aan te passen op een wijze die tegen de strekking van de tekst inging. In plaats van “And no religion too” zong de Amerikaanse zanger “And all religion’s true”.

Op 16 maart 2012 speelde Green bij een inzamelingsdiner voor de campagne van toenmalig president Barack Obama in Atlanta; de president was erbij in het publiek.

Article Tags:
· · · · · · · ·
Article Categories:
Leband