background img
jan 18, 2019
950 Views
Reacties uitgeschakeld voor Eagles
0 0

Eagles

Written by

#Leband van week 03 Eagles. Eagles is een Amerikaanse rockband, een van de succesvolste bands aller tijden. De band werd in 1971 opgericht en zou, met een onderbreking van 14 jaar, blijven optreden tot en met 2015. De naam verwijst naar de Amerikaanse adelaar, tevens het beeldmerk van de Verenigde Staten. Het album Eagles – Their Greatest Hits 1971-1975 is het best verkochte album aller tijden in de Verenigde Staten.

Begin 2016 werd bekendgemaakt dat Glenn Frey aan de gevolgen van reuma en een longontsteking is overleden. Hij overleed op 18 januari in New York. Ter nagedachtenis van Frey gaven de Eagles samen met Bernie Leadon en Jackson Browne een optreden van het nummer “Take It Easy” tijdens de Grammy Awards. In maart 2016 werd Lana Rae Meisner, de vrouw van Randy Meisner dood aangetroffen in Los Angeles.

Op 10 maart 2016 zei Henley tijdens een interview met Simon Mayo van BBC Radio 2 dat de Eagles waarschijnlijk nooit meer zouden optreden, in verband met het overlijden van Glenn Frey twee maanden eerder. Henley zei tijdens het interview: “I think it was an appropriate farewell. I don’t think you’ll see us performing again.”

Toch hebben de mannen de draad weer opgepakt en is de band weer actief. De zoon van Frey, Deacon, heeft het stokje overgenomen van zijn vader. Hij reist met Don Henley, Joe Walsh Timothy B. Schmit en Vince Gill in 2019 door Europa voor veertien shows.In juni 2019 doet de band Amsterdam aan tijdens deze toernee.

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Leband