background img
sep 6, 2019
626 Views
Reacties uitgeschakeld voor Editors
0 0

Editors

Written by

#Leband van week 36, Editors is een Britse indierockband, bestaande uit Tom Smith, Russell Leetch, Ed Lay, Justin Lockey en Eliott Williams.

De vier bandleden kwamen voor het eerst bijeen toen ze in 2000 allemaal de Music Technology-lessen gingen volgen op Staffordshire University. Daar merkten ze dat ze alle vier dezelfde muzieksmaak hadden. Ze begonnen een band en kozen Pilot als naam. De eerste optredens vonden plaats in de omgeving van Wolverhampton, Birmingham en Stafford. Toen de band erachter kwam dat er in de jaren 70 al een band genaamd Pilot bestond, veranderden ze hun naam in The Pride. Onder deze naam maakten ze hun eerste demo, met nummers als Come Share the View en Forest Fire. Ze zetten deze nummers op het internet en kregen daarop positieve berichten. Nu het goed begon te gaan, besloot de band wederom een andere naam te gebruiken: Snowfield. Tijdens die periode was de drummer Geraint Owen, die later werd vervangen door Ed Lay. In de herfst van 2003 rondden de vier bandleden hun studie af en verhuisden ze naar Birmingham om zich volledig op de band te storten.

De band zal ook in 2020 weer optreden in Nederland, dit hebben ze bekend gemaakt nadat hun nieuwe Single Black Gold uitkwam.

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Leband