background img
mrt 6, 2020
548 Views
Reacties uitgeschakeld voor Eurythmics
0 0

Eurythmics

Written by

#Leband van week 10, Eurythmics. Ze waren een, in de jaren 80 zeer succesvol, Brits synthpopduo bestaande uit Annie Lennox en David A. Stewart. Vaak werd Eurythmics vaak onterecht The Eurythmics genoemd.

Lennox en Stewart ontmoetten elkaar aan het eind van de jaren zeventig. Al snel kregen ze een verhouding en richtten ze de groep The Catch op, samen met Pete Coombes. In 1977 werd The Catch omgedoopt tot The Tourists. De groep scoorde enkele hits in Groot-Brittannië, waaronder een cover van Dusty Springfields. Slechte kritieken en spanningen binnen de groep leidden tot een split van de Tourists in 1980.

In 1980 ging de relatie tussen Stewart en Lennox over, maar ze besloten als muzikaal duo verder te gaan onder de naam ‘Eurythmics’. Hun debuutalbum “In the garden” uit 1981 werd door critici goed ontvangen, maar verkocht slecht.
In 1983 kwam het tweede album uit, Sweet Dreams (Are Made of This). De titelsong werd een nummer 1-hit in onder meer de Verenigde Staten en geldt vandaag nog steeds als een klassieker, nog veelvuldig gedraaid en vele malen gecoverd en geremixt. Dave Stewart bekende later dat hij de bekende baslijn in dit lied per ongeluk ontdekte toen hij een ander lied probeerde achterstevoren te spelen.

Article Tags:
· · · · · · · · · · · ·
Article Categories:
Leband