background img
nov 29, 2019
695 Views
Reacties uitgeschakeld voor De Staat
0 0

De Staat

Written by

#Leband van week 48, De Staat. De Staat is een Nederlandse rockband uit Nijmegen. De band speelt sinds september 2007 in zijn huidige bezetting en is geformeerd rondom zanger en liedjesschrijver Torre Florim. De band dankt zijn naam aan een gelijknamige compositie uit de jaren zeventig van Louis Andriessen.

In 2007 verscheen de eerste demo van de band met nummers die in het woonhuis van de leadzanger in de Nijmeegse wijk Wolfskuil waren opgenomen. In 2008 tekenden ze bij Excelsior Recordings en in 2009 kwam het eerste album Wait for evolution uit. De band werd bij het opnemen van zijn eerste album geholpen door verschillende artiesten, onder wie The Bloody Honkies en Fuck The Writer. Het album werd door verschillende media uitgeroepen tot album van het jaar en won de 3voor12 Beste Album Award.

In november 2016 werd het eerste live-album van de band uitgebracht: Live in Utrecht. Het album werd opgenomen bij hun optreden in TivoliVredenburg tijdens de O-tournee in februari 2016.

In 2017 werd de Gouden Notekraker aan hen toegekend. In het najaar van 2017 vonden de ‘In The Round’ shows plaats op het terrein van de Vasim in thuisstad Nijmegen. In deze vier speciale shows speelde de band op een rond podium tussen het publiek in.

Op 18 januari 2019 bracht de band hun zesde studio album ‘Bubble Gum’ uit. Diezelfde dag speelde de band tijdens Eurosonic een surprise release show in de Vera te Groningen.

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
Leband