background img
apr 20, 2018
1045 Views
Reacties uitgeschakeld voor Florence and the Machine
0 0

Florence and the Machine

Written by

#Leband week 16: Florence and the Machine.
Florence and the Machine is een Britse band geformeerd rond zangeres en frontvrouw Florence Welch. De muziek kan het beste worden omschreven als door soul geïnspireerde indie.

De band  brak door in 2008 toen ze via het BBC-muziekprogramma BBC Introducing de mogelijkheid kreeg om op het festival South by Southwest te spelen. Ze stond in het voorprogramma van MGMT en was te zien op het Glastonbury Festival en het Reading en Leeds Festivals. In juni 2008 verscheen de eerste single, Kiss With A Fist. Bij de Brit Awards in februari 2009 kreeg Florence and The Machine de Critics’ Choice Award, een door muziekcritici bepaalde prijs voor nieuw talent.

Heavy In Your Arms van Florence and the Machine werd gebruikt in de soundtrack van The Twilight Saga: Eclipse in 2009.

Vanaf maart 2009 werd Kiss With A Fist gebruikt in een televisiecommercial. In 2009 werd Cosmic Love gebruikt in een aflevering van The Vampire Diaries. Ook andere nummers werden veel gebruikt bij commercials en series.

Het is even stil geweest rondom Florence and the Machine maar ze zijn terug van weggeweest! Voor het eerst sinds het laatste album van How Big, How Blue, How Beautiful van 2015 is er een nieuwe single van de band verschenen. Sky Full Of Song is een ingetogen nummer met een schitterende videoclip in zwart-wit. De geruchten over een nieuw album in 2018 zingen al eventjes rond, maar met deze nieuwe single lijkt het er daadwerkelijk van te komen.

Article Tags:
· · · · · · ·
Article Categories:
Leband