background img
aug 31, 2018
689 Views
Reacties uitgeschakeld voor Gloria Estefan
0 0

Gloria Estefan

Written by

#Leband van week 35, Gloria María Milagrosa Fajardo García, Gloria Estefan. Ze is een Amerikaanse zangeres van Cubaanse afkomst, die vooral in de jaren 80 en jaren 90 veel hits scoorde. Ze geldt als de succesvolste Latijns-Amerikaanse zangeres aller tijden, en wordt door sommigen ook wel gezien als de “Queen of Latin Pop”.Met meer dan 100 miljoen verkochte platen wereldwijd kan zij zich met de groten meten. Ook heeft ze vijf Grammy’s gewonnen. Naast zangeres is Gloria actrice en componist. Estefan is een van de weinige artiesten die met verschillende muziekstijlen zoveel succes heeft gekend. Tegenwoordig wordt Gloria gezien als de voorloper van artiesten als Shakira en Jennifer Lopez, omdat de muziek van deze twee artiesten op sommige vlakken in de buurt komt van die van Gloria. Ook heeft ze gesproken in een Nederlandse documentaire over Anne Frank.

Alhoewel ze geboren werd op Cuba, groeide ze op in Miami – de Verenigde Staten – omdat haar ouderlijk gezin, toen ze pas zestien maanden oud was, vanwege de Cubaanse Revolutie in 1959 naar dat land vluchtte.

In 2015 kwam On Your Feet! op Broadway en buiten de VS kwam het als eerste naar Nederland (oktober 2017) in het Beatrix Theater in Utrecht. Natuurlijk waren Gloria en Emilio bij de première. Op 5 Augustus 2018 was de laatste voorstelling van On Your Feet! in Nederland.

Article Tags:
· · · · · · · · · ·
Article Categories:
Leband