background img
nov 24, 2017
777 Views
Reacties uitgeschakeld voor Leena Ojala
0 0

Leena Ojala

Written by

#LeBand week 47, Leena Ojala. Indie electronica-kunstenaar Leena Ojala combineert donkere teksten met 80s vibes en grote melodieën om een ​​geluid te creëren dat tegelijkertijd angstaanjagend, etherisch en boeiend is.
Leena werd in Duitsland geboren met een Engelse moeder en een Finse vader ze bracht haar jeugd door in Hong Kong en vervolgens in Essex; een culturele opvoeding die later een sublieme invloed zou hebben op haar artistieke persoonlijkheid. Toen zij 17 jaar oud was, verhuisde Leena naar Londen om zich onder te dompelen in de muziek. Geïnspireerd door sterke vrouwelijke vocalisten zoals Stevie Nicks, Kate Bush, London Grammar en Amy Winehouse, experimenteerde ze met haar geluid. Het was een opwindende verkenningsfase die de basis legde voor de nummers die snel zouden volgen.
Na haar tijd in de hoofdstad verhuisde Leena naar Berlijn – een stad die bekend staat om zijn anarchistische creativiteit – waar ze een aantal maanden doorbracht met het verzamelen van nieuwe invloeden en het doorkruisen van de eclectische muziekscene van de stad. Toen ze terugkeerde naar Londen, ging ze meteen de studio in om haar eigen unieke geluid aan te scherpen. Leena’s eerste veelgeprezen single, uitgebracht in november 2015, was het resultaat van de wervelstorm.
In 2017 gaat ze verder met een nieuwe EP ‘My World’.

Article Tags:
· · · · · · ·
Article Categories:
Leband