background img
apr 7, 2017
1094 Views
Reacties uitgeschakeld voor Jamiroquai
0 0

Jamiroquai

Written by

#LeBand week 14 : Jamiroquai. Jamiroquai is een Britse band onder leiding van zanger Jay Kay. De vroegere stijl van de band was acid jazz. Maar dankzij Jay Kay’s interesse in funk- en discomuziek uit de jaren zeventig en tachtig, veranderde de stijl van de band langzamerhand in diverse richtingen.

Jamiroquai’s eerste single When you gonna learn? werd uitgebracht in 1992 bij het Britse label “Acid Jazz”. Na deze succesvolle debuutsingle tekende Jay Kay een contract bij Sony voor acht albums. De hitsingle Deeper underground van hun vierde cd Synkronized uit 1999 was de titelsong van de film Godzilla. Samen met Canned Heat werden dit de grootste hits van de cd. Datzelfde jaar verliet bassist Stuart Zender de band in 1999; hij had een relatie met All Saints-zangeres Melanie Blatt en werd vader van een dochter. Zender werd vervangen door Nick Fyffe die bijna was toegetreden tot een Jamiroquai-tribute-band.

In 2017 gaat Jamiroquai opnieuw optreden met nieuw werk. Eerst werd de nieuwe single Automaton uitgebracht. Een aantal weken later volgde een tweede nummer, Cloud 9. Het album Automaton staat gepland voor 31 maart. In juli staat de band onder andere op North Sea Jazz in Rotterdam en 8 November in de Ziggo Dome te Amsterdam.

Article Tags:
· · · · · · ·
Article Categories:
Leband