background img
jun 29, 2018
873 Views
Reacties uitgeschakeld voor Jason Mraz
0 0

Jason Mraz

Written by

#Leband Week 26. Jason Thomas Mraz of zoals wij hem gewoon kennen, Jason Mraz, is een Amerikaanse singer-songwriter.

Jason Mraz groeide op in zijn geboorteplaats Mechanicsville in de staat Virginia. Hij heeft inmiddels samen getoerd met onder andere James Blunt, Maroon 5, de Rolling Stones, Jewel, Alanis Morissette en Bob Dylan.

In Nederland heeft hij een bescheiden hit gehad met het nummer The Remedy (I Won’t Worry) van zijn debuutalbum Waiting For My Rocket To Come, een album waaraan ook zijn goede vriend Bushwalla meewerkte. In juni 2007 heeft Mraz opgetreden in Paradiso, Rotown, North Sea Jazz Festival en tijdens een tuinconcert in Ootmarsum.

Het album We Sing, We Dance, We Steal Things, deed het goed. De hoogste notering daarvan is op nummer 6, na 40 weken in de Nederlandse Album Top 100. Mraz werkt op deze plaat samen met Colbie Caillat, bij het nummer Lucky en met James Morrison bij het nummer Details In The Fabric. De eerste single van het album, I’m Yours kwam in de Vlaamse Ultratip 30 tot de 13e plaats. Ook in Nederland bleef het nummer steken in de tipparade. Na een heruitgave behaalde het nummer zowel in België als in Nederland meer succes.

Op 9 juli 2007 gaf Jason Mraz zijn eerste optreden in Nederland, in een uitverkocht Paradiso.

Op 31 januari 2010 won Jason Mraz twee grammy`s voor beste popartiest en voor zijn duet met Colbie Caillat Lucky.

In 2011 maakte hij bekend dat hij verloofd is met Tristan Prettyman. Hij heeft dat via zijn twitter bekendgemaakt. In juni werd bekend dat de twee uit elkaar zijn.

In najaar 2011 maakte Jason Mraz een mini wereldtournee vanwege zijn 10-jarige samenwerking met Toca Rivera. Deze concerten waren voornamelijk akoestische optredens waar alleen hijzelf en Toca optraden. In Europa stopte hij onder andere in Praag, Berlijn en op een privéhuiskamerconcert in Utrecht. Tijdens de tournee speelde hij ook veel nieuwe nummers, maar het is niet bekend of deze ook op het nieuwe album komen. Op 13 april 2012 kwam een nieuw album uit met de titel Love is a four letter word. Hij schreef meer dan voor het album, waarvan er maar 12 op de uiteindelijke studioversie verschenen. Eind 2011 bracht hij het eerste nummer van zijn nieuwe album uit getiteld The World As I See It. Dit nummer was de titelsong van een wereldwijde campagne van ASUS en Intel. Op 3 januari 2012 werd de eerste single, “I won’t give up”, van het nieuwe album uitgebracht. Binnen een week stond dit nummer op nummer 1 in de iTunes charts in de Verenigde Staten. De single is ook de Radio 538 Alarmschijf en 3FM Megahit geweest.

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
Leband