background img
feb 22, 2019
581 Views
Reacties uitgeschakeld voor KISS
0 0

KISS

Written by

Kiss is een shockrock/hardrockband die in Amerika tot de succesvolste bands aller tijden wordt gerekend. In Europa is Kiss vooral bekend door de hit I Was Made for Lovin’ You

Kiss werd opgericht in januari 1973 door Gene Simmons en Paul Stanley. Zij wilden van KISS de band maken ‘die ze altijd al hadden willen zien, maar nooit te zien kregen’, zoals zij het zelf noemden ‘The Hottest Band in the World’. De band werd compleet gemaakt door Ace Frehley en Peter Criss.

De groepsnaam Kiss is door Paul Stanley gekozen en ontleend aan een lied van The New York Dolls, ‘Looking for a kiss’.

Het verhaal dat de naam een afkorting is van Knights in Satan’s Service of soortgelijke betekenissen werd voor het eerst vermeld in christelijke publicaties. Dit is door de band altijd ontkend. Een andere theorie over de naam is dat deze een afkorting zou zijn voor “Keep It Simple, Stupid”.

In het begin werden de fans vooral gegrepen door de extravagante kleding en optredens. Gekleed in futuristische kostuums met als maskers aandoende make-up en omgeven door rook en vuur wilde Kiss van elk concert een spektakel maken. De muziek is commerciële hardrock, bombastisch met veel melodie.

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Leband