background img
jul 12, 2019
434 Views
Reacties uitgeschakeld voor Kraantje Pappie
0 0

Kraantje Pappie

Written by

#Leband van week 28, Alex van der Zouwen of zoals iedereen hem inmiddels kent onder zijn artiestennaam Kraantje Pappie, is een Nederlands hiphopartiest en televisiepresentator. Hij staat voornamelijk bekend om zijn unieke, vaak off-beat en overdreven manier van rappen. Hij heeft tot dusver zeven albums en verschillende ep’s en singles uitgebracht.

De oorsprong van de naam Kraantje Pappie is onduidelijk, maar is hoogstwaarschijnlijk afkomstig uit zijn jeugd; zijn vader was vroeger kraanmachinist in de Rotterdamse haven. Alex heeft in interviews verschillende verhalen verteld. Hij begon rond 2007 door mixtapes en optredens op te vallen in de hiphopgemeenschap. In 2007 won hij de Groningse hiphopcompetitie Before the Fame Awards waarmee zijn carrière als rapper van de grond kwam. Hij brak begin 2012 door bij het grote publiek met zijn debuutalbum Crane. Het album kenmerkte zich door middel van zijn rijmtechniek in combinatie met de dubstep- en grimeproducties van het Groningse producententrio Noisia (aka Nightwatch).

Op 28 september 2018 kwam zijn album Daddy uit, waarvan de track Lil Craney bekroond werd met dubbel platina voor meer dan 160.000 verkochten platen. De single Liefde in de lucht (een samenwerking met Chef’Special-zanger Joshua Nolet) groeide eveneens uit tot een top 10-hit.

Article Tags:
· · · · · · ·
Article Categories:
Leband