background img
sep 27, 2019
675 Views
Reacties uitgeschakeld voor Mika
0 0

Mika

Written by

#Leband van week 39, Michael Holbrook Penniman, beter bekend als Mika, is een Libanees-Britse zanger. In 2007 brak hij wereldwijd door met hits van zijn album Life in Cartoon Motion. In Nederland scoorde hij met Relax, Take It Easy een nummer 1-hit. Hij noemt Marc Bolan en David Bowie als zijn grote inspiratiebronnen.

Als eerste single van Mika’s debuutalbum Life in Cartoon Motion werd Relax, Take It Easy uitgebracht. Dit nummer behaalde in eerste instantie geen succes. Opvolger Grace Kelly werd de doorbraak van de zanger, in de Britse UK Singles Chart kwam het nummer op nummer 1. In vijf andere landen scoorde Mika ook een nummer 1-hit. In de Mega Top 50 stond het liedje 1 week op de eerste plaats. In de Single Top 100 en de Top 40 kwam het nummer niet hoger dan nummer 4. Hij schreef het nummer als “wraakactie” op alle platenlabels die in Mika geen toekomst zagen. Hij noemt dit nummer zijn “fuck you-song”. Door het grote succes van Grace Kelly werd in verschillende landen, waaronder Nederland, Relax, Take It Easy opnieuw uitgebracht. Hiermee scoorde hij een nummer 1-hit in onder meer Nederland, België en Frankrijk. In de week dat Relax, Take It Easy op de eerste plaats belandde in Nederland was zijn album het best verkochte van Nederland.

Na 4 jaar vrijwel zonder nieuwe muziek bracht Mika op 31 mei 2019 de zomerse single Ice Cream uit. Tegelijkertijd kondigde hij zijn album My Name is Michael Holbrook aan, dat uitkomt op 4 oktober 2019. Er volgt ook een tournee door Europa en Noord-Amerika.

Op 16 augustus 2019 verscheen de tweede single van zijn vijfde album, genaamd Tiny Love.

Article Tags:
· · · · · · · · · ·
Article Categories:
Leband