background img
mrt 27, 2020
348 Views
Reacties uitgeschakeld voor David Bowie
0 0

David Bowie

Written by

#Leband van week 13, David Robert Jones, beter bekend onder zijn artiestennaam David Bowie, was een Brits zanger, songwriter, muziekproducent en acteur. Hij wordt beschouwd als een van de invloedrijkste rockmuzikanten vanaf de jaren zestig tot heden.

David Bowie werd bekend door wereldhits zoals Space Oddity, Changes, Life on Mars?, Ziggy Stardust, Let’s Dance, Absolute Beginners en Heroes. Bowie deed ook een aantal succesvolle duetten o.a. met Queen, Mick Jagger en met Tina Turner. Daarnaast was hij bekend van zijn verschillende imago’s, die vooral in zijn glamrock-periode in de jaren zeventig excentriek te noemen waren. Bowie was naast zijn carrière als artiest ook acteur in diverse films en producer van andere artiesten.

Producer Tony Visconti verklaarde na Bowies dood dat het album Blackstar door Bowie was bedoeld als afscheidsgeschenk voor zijn fans als een zorgvuldig geplande “finale”.[4] Na Bowies dood vertelde Tony Visconti in een interview met het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone dat Bowie hem een jaar geleden had verteld dat hij aan kanker leed, maar in de zomer van 2015 hoorde dat behandelingen goed waren aangeslagen. De kanker kwam later echter terug en in november 2015 wist Bowie dat hij ongeneeslijk ziek was. Volgens Visconti heeft Bowie in de weken voor zijn dood nog vijf nieuwe nummers geschreven en belde Bowie hem een week voor zijn dood nog op om afspraken te maken voor de opname van een volgend album. “Bowie moet hebben gedacht dat hij nog een paar maanden langer zou leven,” aldus Visconti in Rolling Stone.

Article Tags:
· · · · · · ·
Article Categories:
Leband