background img
okt 21, 2016
2620 Views
Reacties uitgeschakeld voor 5 Seconds of Summer
0 0

5 Seconds of Summer

Written by

#LeBand week 42 : 5 Seconds of Summer. 5 Seconds of Summer, ook wel 5SOS, is een poppunkband, opgericht in Sydney in 2011. De band bestaat uit Luke Hemmings, Calum Hood, Michael Clifford en Ashton Irwin.

5 Seconds of Summer is in Sydney ontstaan uit initiatief van leadzanger Luke Hemmings. Hij startte in het voorjaar van 2011 met het posten van covers van verschillende bekende liedjes op YouTube. Hierin speelde hij zelf gitaar en zong hij. Niet veel later werd hij bijgestaan door twee van zijn vrienden, namelijk Calum Hood en Michael Clifford, die samen met Hemmo school volgde op het Norwest Christian College. Hun cover van Chris Brown’s “Next to You” werd meer dan 2 500,000 keer bekeken. 3 december 2011 werd de groep compleet door de komst van drummer Ashton Irwin, op dat moment een kennis van Michael Clifford. Ashton zat eerst in de band ‘Swallow The Goldfish’. De band wekte de belangstelling van verschillende grote muzieklabels en uiteindelijk tekenden zij een contract bij Sony ATV Music Publishing. Ze verzorgden in oktober 2012 het voorprogramma van de groep Hot Chelle Rae tijdens hun Whatever World Tour. Verder maakten zij zelf ook enkele tournees in Australië als hoofdact.

In 2015 begon hun eigen tour, die de “Rock Out with Your Socks Out Tour” (ROWYSO) werd genoemd.

Op 23 oktober 2015 is hun tweede studioalbum, “Sounds Good Feels Good”, uitgekomen. In 2016 is wederom een tour die “Sounds Live Feels Live” wordt genoemd.

Op 20 november 2015 kwam ook hun documentaire “How Did We End Up Here?”, vernoemd naar een lied van hun eerste album, uit.

Article Categories:
Leband