background img
mei 22, 2020
627 Views
Reacties uitgeschakeld voor Snollebollekes
0 0

Snollebollekes

Written by

#Leband van week 21, Snollebollekes. Snollebollekes is een feestact uit Best opgericht door cabaretier Rob Kemps en dj’s Jurjen Gofers en Maurice Huismans. Het trio heeft zich toegespitst op het genre après-ski- en carnavalsmuziek. Kemps beschrijft de muziek als ‘een combinatie van moderne sound met hoempapa’.

Kemps, vooral bekend van de televisietalentenjacht Lama Gezocht, is het gezicht van de groep. Als hij in contact wordt gebracht met Gofers en Huismans ontstaat het idee voor Snollebollekes. De eerste single Vrouwkes, een uit de hand gelopen grap van het radioprogramma Rick in de Morgen, werd in 2013 een bescheiden succes met een elfde plaats in de Single Top 100. Het nummer werd een jaar later tijdens de Buma NL Awards uitgeroepen tot beste single van 2013. De opvolger, Snollebolleke, werd in Nederland geen hit maar bereikte in de Belgische Ultratop 50 plaats twee. Na carnavalskrakers als Links, rechts en Alaafrojack werd in 2016 het nummer Daar gaat ze aan het repertoire toegevoegd, met het refrein van Clouseau en de videoclip waarin onder andere Dries Roelvink figureert.

In maart 2019 gaf Snollebollekes twee uitverkochte concerten in het Gelredome. Door het succes besloot de organisatie in 2020 opnieuw een concertreeks te geven in het Arnhemse stadion. Tevens ontvingen ze een eigen tegel op de Walk of Fame voor de hoofdingang van GelreDome. In datzelfde jaar stonden zij twee avonden in de Johan Cruijff ArenA tijdens de concerten van De Toppers.

Article Categories:
Leband