Miss IJsland doet niet meer mee met de wereldberoemde verkiezing voor Miss Grand International. De ranke blondine kreeg van de organisatie te horen dat ze te dik was om te winnen. Dat pikte het IJslandse model niet.

Eigenaar van de missverkiezing moedigde haar aan om haar ontbijt elke dag over te slaan. Ook mocht ze van hem alleen salades eten en water drinken. De miss weigerde en besloot uit de wedstrijd te stappen.

“Ik wil opkomen voor mezelf, voor vrouwen overal en voor de IJslandse bevolking”, schrijft ze in een brief. “Ik laat mij niet vertellen dat ik te dik ben om er goed uit te zien op het podium. Ik stop. Ik zal niet deelnemen aan de Miss Grand International. Ik kom naar huis als een winnaar en als de trotste IJslandse ter wereld.”

Met haar actie oogst ze veel lof. “Het is een grote schande hoe je bent behandeld. Dat geldt niet alleen voor jou, maar voor een heleboel andere meisjes”, is een van de reacties. Een ander: “Verkeerd signaal. Je bent mooi. We houden van je zoals je bent.”