background img
nov 8, 2019
475 Views
Reacties uitgeschakeld voor Tape Five
0 0

Tape Five

Written by

#Leband van week 45, Tape Five. Tape Five is een multinationaal Duits muziekproject dat in 2003 is opgericht door songwriter en producer Martin Strathausen.
Tape Five produceert muziek in verschillende stijlen, waaronder swing , electro swing , nujazz , latin , lounge , dub , trip hop , chill out en electro . Terwijl de eerste twee albums werden beïnvloed door Lounge, Nujazz, Swing en Latin, met het album Tonight Josephine (2010) en Swing Patrol (2012), beïnvloedde Tape Five de electro-swing beweging. Het vijfde album Circus Maximus verscheen op 24 april 2015.

De muziek van Tape Five wordt beïnvloed door de stijl van de belangrijkste componisten van jazz en underground muziek uit het midden van de 20e eeuw. De vroege Bossa Nova- fase van de eerste twee albums kan worden vergeleken met de muziek van Les Baxter , de uitvinder van de Exotica . Het tweede album Bossa for a Coup heeft echo’s van het Quincy Jones- geluid van de jaren 60. De titel Slow Serenade van het vierde album Swing Patrol kan worden opgevat als een eerbetoon aan oude Glenn Miller- opnames uit de jaren dertig. De compositie is gebaseerd op het Schillinger-systeem , dat al werd gebruikt door The Andrews Sisters of Benny Goodman .

Article Tags:
· · · · · · · · · · ·
Article Categories:
Leband