background img
sep 21, 2018
806 Views
Reacties uitgeschakeld voor Beth Hart
0 0

Beth Hart

Written by

#Leband van week 38, Beth Hart. Beth Hart is een Amerikaanse zangeres. Ze werkte meerdere malen samen met Joe Bonamassa.

In de vroege jaren negentig verscheen Hart voor het eerst in de publiciteit door een talentenjacht waar ze $100.000 won. Beth Hart nam in 1993 een aantal nummers op en bracht een home-made album uit, dat voor het publiek en voor de media onbekend bleef. Pas in 2009 zou dit album opgemerkt worden onder de naam Beth Hart And The Ocean Of Souls. Het bevat onder andere de Beatles-cover Lucy in the Sky with Diamonds en het nummer Am I The One. Dit nummer zou een paar jaar later op haar album Immortal verschijnen in een definitieve versie.

In 2012 stond een akoestische tour op het programma, waarbij veel festivals werden aangedaan. Hart trad op in diverse Europese landen. In Nederland trad ze op tijdens Bospop en het Zwarte Cross Festival. Ze bleef erg productief wat betreft het uitbrengen van muziek: na haar zesde studioalbum Bang Bang Boom Boom uit 2012 volgde in 2013 opnieuw een cover-album in samenwerking met Joe Bonamassa, getiteld Seesaw. Hierop staan onder andere uitvoeringen van Nutbush City Limits van Ike & Tina Turner en Strange Fruit van Billie Holiday. In 2014 verscheen vervolgens, wederom samen met Bonamassa, het live-album Live in Amsterdam, opgenomen in het Koninklijk Theater Carré.

Hart toert meer in Europa dan in Amerika, omdat ze in Europa meer support van haar platenlabel krijgt. In Nederland is Hart in de loop der jaren steeds bekender en populairder geworden. Grote hits scoort zij niet, maar haar albums verkopen des te beter.[bron?] In april 2015 bereikte haar carrière in Nederland een voorlopig hoogtepunt, toen haar album Better than home op nummer 1 debuteerde in de Album Top 100. In 2016 verscheen haar album Fire on the floor. In 2018 verschijnt Black Coffee, haar derde samenwerking met Joe Bonamassa.

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Leband