Een 26-jarige vrouw uit het Amerikaanse Tennessee heeft een bijzondere dochter gekregen.

Ze is namelijk bevallen van een baby die is verwekt dankzij het succesvol invriezen van een embryo.

Het is voor zover bekend de langst ingevroren embryo die heeft geresulteerd in een gezond kind. De embryo zou 24 jaar geleden ingevroren zijn. De moeder is de 26-jarige Tina Gibson. Als het meisje na de bevruchting na 9 maanden ter wereld was gekomen, dan was ze bijna nu net zo oud geweest als haar moeder. Het eitje en de zaadcel werden namelijk 24 jaar geleden samengebracht en al die tijd bewaard. Tina is zelf bevallen van haar meisje, maar biologisch gezien heeft Emma andere, anonieme ouders.

Tina en haar man Benjamin kunnen samen geen kinderen krijgen vanwege de taaislijmziekte van Benjamin. Toch willen ze graag samen een kind en ze kozen voor deze bijzondere manier. Op 14 oktober 1992 werd de embryo ingevroren en op 25 november 2017 kwam Emma gezond ter wereld. “Ik vind dat ze er best wel perfect uitziet voor iemand die al die jaren was ingevroren”, vertelt vader Benjamin.

Het bijzondere is dat er van hetzelfde eitje en zaadcelletje nog meer embryo’s zijn gemaakt. Het is dus mogelijk dat Emma een broertje of zusje krijgt. Of de ouders dat zien zitten? Tina: “Nu ik net ben bevallen denk ik; dit nooit meer. Maar ik weet zeker dat ik over een jaar misschien wel meer kinderen wil. Wie weet gaan we het zo weer proberen”.