background img
sep 30, 2016
1646 Views
Reacties uitgeschakeld voor Dua Lipa
0 0

Dua Lipa

Written by

#LeBand week 39 : Dua Lipa is een Londense zangeres. In 2015 brengt ze ‘Be The One’ uit, wat wereldwijd een hit wordt.

Dua Lipa staat klaar voor de release van haar debuutalbum, ergens in 2016. Maar wie is ze?

De tikkie exotische naam Dua Lipa komt uit het Albaans. ‘Dua’ betekent liefde. Haar ouders, die van Kosovaarse-Albanese afkomst zijn, besloten in de jaren ’90 Kosovo te verruilen voor Groot-Britannië. Tot haar dertiende groeide Dua Lipa op in Londen. Toen besloten haar ouders terug te keren naar Kosovo, dat in 2008 onafhankelijk werd verklaard.

Dua Lipa hield het er niet heel lang vol. Twee jaar nadat ze met haar ouders terugkeerde naar Kosovo, besloot ze alweer te vertrekken. Ze wilde terug naar Londen, en dus pakte ze haar koffers en reisde ze terug naar Engeland. Overdag studeerde ze daar en ’s avonds werkte ze, onder andere als model, want eerlijk is eerlijk, Dua Lipa is geen lelijk eendje. Maar dat was niet haar droom. Dua Lipa was vastberaden om succesvol zangeres te worden.

Terug naar de muziek. Dua Lipa’s vader was muzikant en gek op rockmuziek. Ze luisterde vaak naar haar vader en zijn band en besloot op haar veertiende zelf liedjes te gaan schrijven. Toentertijd waren artiesten als Christina Aguilera en Nelly Furtado inspiratiebronnen voor haar.

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
Leband