background img
okt 10, 2016
1147 Views
Reacties uitgeschakeld voor Cybercriminelen maken handig misbruik van orkaan Matthew
0 0

Cybercriminelen maken handig misbruik van orkaan Matthew

Written by

De autoriteiten van South Carolina hebben vanavond inwoners gewaarschuwd voor een opmerkelijk gevaar dat verband houdt met orkaan Matthew. Tijdens een persconferentie maakte gouverneur Nikki Haley duidelijk dat internetcriminelen proberen in te spelen op de angst van de inwoners van South Carolina.

“Er zijn mensen die nep-mails hebben ontvangen met informatie over stroomstoringen door de orkaan. Maar als je erop klikt, dan dringen criminelen je computer binnen.”

Om te voorkomen dat mensen dubbel getroffen worden tijdens de storm, had Haley ook een tip: “Als je de persoon die je de mail stuurt niet kent, open de mail dan niet. Gooi hem weg.”

Volgens het Amerikaanse bedrijf PhishLabs gebruiken criminelen steeds vaker noodsituaties zoals bij een orkaan om mensen geld afhandig te maken of om in te breken in hun computers. Het bedrijf roept op tot waakzaamheid.

“Pas op als iemand vraagt om donaties of als ze laatste nieuwtjes aanbieden over weer, wegen of stroomstoringen. Pas vooral op voor bijlagen.” Het bedrijf roept mensen die geld willen doneren op om dat vooral via betrouwbare websites te doen en niet als reactie op een mail.

Article Tags:
Article Categories:
RaarMaarWaar