background img
mei 26, 2017
1051 Views
Reacties uitgeschakeld voor Dakloze held aanslag Manchester krijgt huis van miljonair
0 0

Dakloze held aanslag Manchester krijgt huis van miljonair

Written by
De dakloze Steve Jones lag maandagavond in Manchester te slapen toen hij wakker schrok van een explosie bij hem in de buurt. Dit kan niet goed zijn, besefte hij. En dus schoot hij te hulp. “Dat ik geen huis heb, betekent niet dat ik geen hart heb.”

“Er waren daar veel kinderen, sommigen zaten onder het bloed en huilden en schreeuwden. ze hebben spijkers uit sommige kinderen hun armen getrokken, bij een klein meisje zelfs uit haar gezicht. Iemand moest dit doen. Als ik dit niet had gedaan, als ik die kinderen daar had laten liggen, dan had ik niet met mezelf kunnen leven. Ik ben geen held. Ik ben een normale burger, ik heb hetzelfde gedaan als iedereen zou doen”, zegt hij tegen het Britse media.

Toen mensen hoorden wat hij had gedaan, kreeg hij plotseling banen aangeboden, hij kreeg geld en zelfs een nieuw huis. De komende zes maanden woont hij, dankzij miljonair David Sullivan, gratis. Toch vindt hij het zelf volstrekt normaal dat hij naar de arena ging om te helpen.

Ook de dakloze Chris Parker schoot te hulp. Hij stond te bedelen toen de bom ontplofte. Door de kracht van de explosie werd hij tegen de grond geworpen. Maar in plaats van te vluchten, besloot hij andere mensen te helpen.

Chris Parkertegen zag een klein meisje… Ze had geen benen meer”. Hij heeft haar verbonden met een van zijn T-shirts en vroeg haar waar haar ouders waren. Ze zei dat haar vader nog op zijn werk was, en dat haar moeder nog boven in de arena was.”

Hij hielp ook een vrouw van in de 60 die ernstig verwond was. “Ze overleed in zijn armen. Ze zei dat ze met haar familie naar het concert was gekomen. Voor Parker is een inzamelingsactie gestart om hem te helpen, inmiddels is er bijna 50.000 pond ingezameld.

Article Categories:
RaarMaarWaar