background img
mei 15, 2020
336 Views
Reacties uitgeschakeld voor Fiets de fietselfstedentocht thuis!
0 0

Fiets de fietselfstedentocht thuis!

Written by

Al meer dan 100 jaar fietsen op pinkstermaandag ongeveer 15.000 deelnemers de Fietselfstedentocht. De route van deze 235 kilometer lange tocht start en finisht in Bolsward. Deelnemers starten in 23 verschillende groepen, ’s morgens tussen 05.00 en 08.00 uur in het centrum van Bolsward.

Helaas gaat de tocht van dit jaar niet door in verband met het coronavirus.

Maar er is goed nieuws in deze bizarre tijden. De Fietselfstedentocht kan voor het eerst virtueel worden verreden.

Het is mogelijk om georganiseerd de kilometers samen met andere fietsers thuis op Zwift te fietsen.

Doe mee op maandag 1 juni 2020 en test jouw skills in de virtuele wereld van Zwift.

Om mee te doen aan de virtuele Fietselfstedentocht moet je in het bezit zijn van een interactieve hometrainer en gebruik maken van het programma Zwift. Vanuit je eigen huis, tuin of garage fiets je dan samen met andere fietsers 235 km. Door je aan te melden op de website word je gekoppeld aan een Ride-leader. Deze Ride-leaders begeleiden het peloton op deze dag. Misschien word jij wel gekoppeld aan Lieuwe Westra, Pieter Wening of één van de andere (oud) profrenners. In een peloton van ongeveer 50 rijders rijd je de route met in elke stad (het aantal kilometers volgens de stempelkaart) een rustpauze. Tijdens het fietsen kun je virtueel met elkaar communiceren, dus je hebt niet het idee dat je alleen fietst. Het gaat bij deze virtuele Fietselfstedentocht om de sportieve prestatie (deze tocht gaat niet meetellen als tocht voor de officiële Fietselfstedentocht).

 

Hoe kun je deelnemen?

Om mee te doen aan de virtuele Fietselfstedentocht heb je de keuze uit twee afstanden:

– de gehele route over een afstand van 235 km; start 5.00 uur (11 steden)

– de zuidelijke lus over een afstand van 92 km; start 10.30 uur (6 steden)

 

Wat krijg je allemaal:

In de week van 25 t/m 30 mei krijg je via de mail de laatste informatie, ook krijg je dan een digitale stempelkaart die je thuis zelf kan uitprinten. Elke deelnemer die na afloop kan aantonen dat de 235 km of de 92 km is afgelegd, krijgt via de mail een Print-at-home online certificaat. Wil je graag meedoen aan deze unieke alternatieve Fietselfstedentocht? Kijk op de website van de Fietselfstedentocht.

Article Categories:
RaarMaarWaar