background img
mei 29, 2020
262 Views
Reacties uitgeschakeld voor Dit gebeurt als je aardbeien echt goed wast, maar wil je dat wel weten?
0 0

Dit gebeurt als je aardbeien echt goed wast, maar wil je dat wel weten?

Written by

Coupe aardbei, gemarineerde aardbeien met een scheutje limoen, een aardbeientaartje of gewoon lekker uit het vuistje: op een hete zomerdag smaakt het allemaal. Maar je moet de lekkernij echt goed wassen voor je ervan smult. Dat bewijst een Amerikaanse vrouw in een video.

Voor u dat bakje aardbeien in de koelkast ritueel verbrandt: geen paniek. Ongezond zijn de beestjes niet. Sterker nog: het is in feite onvermijdelijk dat je af en toe een klein beestje opeet. Concreet gaat het hier om de larven van een Aziatische fruitvlieg, ook wel bekend als ‘Suzuki’s fruitvlieg’. In tegenstelling tot de ‘gewone’ fruitvlieg kan de Aziatische eitjes leggen in onrijp en onbeschadigd fruit. De wijfjes kunnen de eitjes diep in de vrucht leggen omdat ze een soort ‘zaagje’ hebben aan hun legbuis.

De hamvraag: zijn deze beestjes schadelijk of giftig? Neen. De beestjes gaan in je maag meteen dood. De soort komt officieel voor in ons land, maar gezien we in Europa hogere standaarden qua ‘contaminatie’ op nahouden in de VS, is de kans in Europa veel kleiner dat de beestjes hun weg vinden in rood zacht fruit. Een oogst die fel aangetast is door deze fruitvliegen is overigens onverkoopbaar en moet vernietigd worden.

Article Categories:
RaarMaarWaar