background img
nov 3, 2017
877 Views
Reacties uitgeschakeld voor Stage Republic
0 0

Stage Republic

Written by

#LeBand week 44. Uit ons eigen Nederland de door jaren 80 geïnspireerde pop met een eigentijds tintje  is Stage Republic, een band gevestigd in Amsterdam wiens muziek doet denken aan Duran Duran of Peter Gabriel, ondersteund door sterke Nederlandse beats.

“Ondanks dat ze afkomstig zijn uit Amsterdam, straalt Stage Republic een post-Britse pop-sfeer uit met hun gebruik van gitaarriffs en hooks uit het verleden. Stage Republic klinkt rauw in hun stem en trekt overtuigende emotie in elk woord en creëert een gevoel van emotionele diepgang en persoonlijke betekenis. ”

 

Stage Republic barstte in de Nederlandse muziekscene met het debuutalbum ‘Firstage’ uit 2014. Het album verdiend veel lof voor zijn kenmerkende pop in combinatie met electro-elementen, waarbij disco, pop, rock en dance met groot effect worden gecombineerd.

In 4 jaar tijd heeft de band 9 award-nominaties en 3 prijzen in de Verenigde Staten verzameld. De band is onlangs genomineerd voor een Hollywood Music in Media Award. Eerdere winnaars waren Justin Timberlake en Lady Gaga.

Frontman Raven zegt: “De liedjes van Stage Republic gaan over ambities en relaties in een snel veranderende wereld. De wens om te hebben wat je niet kunt hebben. Om het ondenkbare te doen. Bereik het onmogelijke.

Article Tags:
· · · · · · ·
Article Categories:
Leband