background img
jan 17, 2020
951 Views
Reacties uitgeschakeld voor Stroomstoring veroorzaakt door een rat
0 0

Stroomstoring veroorzaakt door een rat

Written by

De stroomstoring die zaterdagochtend zuidoostelijk Flevoland platlegde, werd veroorzaakt door een rat bij een voedingspunt in een onderstation. Duizenden huizen en bedrijven zaten door de actie van het knaagdier uren zonder stroom.

Zaterdagochtend om half 9 kreeg Liander de melding van de stroomstoring binnen. Het probleem lag bij een verdeelstation in Zeewolde. De monteurs die Liander daar naartoe stuurde, troffen een dode rat aan bij een kapotte schakelaar. De monteur deed al heel wat jaren dit werk, maar dit was hij echt niet vaak tegengekomen best bijzonder dus.

Heel Zeewolde en delen van Almere en Lelystad kwamen zaterdagochtend enkele uren zonder stroom te zitten. De monteurs hebben de stroom via andere kabels omgeleid, waardoor rond kwart voor elf de stroomtoevoer naar zo’n 9.000 huishoudens en bedrijven weer hersteld kon worden.

Hoe de rat het verdeelstation binnen heeft kunnen komen, is niet bekend. “We doen er alles aan om het voor die beesten lastig te maken, maar hij is er toch tussendoor geglipt”, aldus de woordvoerder van Liander.

Article Tags:
· · · · · ·
Article Categories:
RaarMaarWaar