background img
jul 10, 2020
304 Views
Reacties uitgeschakeld voor Deze vader liep vijf weken langer partnerverlof op 57 minuten mis
0 0

Deze vader liep vijf weken langer partnerverlof op 57 minuten mis

Written by

Minder dan een uur, het scheelde maar 57 minuten. De kerngezonde zoon van Jordy Kramer (36) kwam op 30 juni om 23.03 ter wereld. En dat betekent: geen vijf weken partnerverlof voor de vader, maar vijf dagen. ,,We vallen net buiten de boot.”

Vanaf 1 juli hebben partners recht op vijf weken partnerverlof, bovenop de vijf dagen die ze al kregen bij de bevalling. Voor Jordy Kramer (36) ging het erom spannen. Zijn vrouw was eind juni uitgerekend van hun derde kindje. Toen hij op 30 juni thuis kwam uit zijn werk, voelde z’n vrouw een beetje gerommel. ,,Ik dacht toen nog: ‘We gaan het wel redden’. We hebben al twee kinderen en toen duurden de bevallingen heel lang.”

Tegen de verwachting in was het echter ‘zo gepiept’. Om 23.03 werd zijn zoon geboren, vlak voor middernacht, en daarmee kon hij fluiten naar vijf extra weken partnerverlof. ,,Rond een uurtje of 22.00 ’s avonds dachten we dat we het gingen redden”, zegt Kramer. Maar de verloskundige kwam rond 22.30 en keek hem met een blik van: dit gaat toch sneller dan je denkt. ,,Het belangrijkste is natuurlijk dat het goed gaat met onze zoon en dat hij gezond is en op het moment zelf denk je er niet aan. We wisten op dat moment nog niet of we een zoon of dochter zouden krijgen, dus daar waren we ook mee bezig.”

Article Tags:
· · · · · · · · ·
Article Categories:
RaarMaarWaar