background img
feb 17, 2017
997 Views
Reacties uitgeschakeld voor Vier voetballertjes uit club gezet omdat ze te weinig loten verkochten
0 0

Vier voetballertjes uit club gezet omdat ze te weinig loten verkochten

Written by

Een voetballertje van tien jaar oud uit Bladel mag nooit meer voetballen bij zijn club Bladella. Het jongetje heeft geen 25 lootjes, maar ‘slechts’ tien lootjes à 1 euro verkocht voor de jaarlijkse Nieuwjaarsloterij. De club bevestigt dat er nog drie jeugdspelertjes om die reden zijn geroyeerd.

De club meldt dat een deel van de jeugdleden verplicht is om voor 25 euro lootjes te verkopen. Dit blijkt uit een brief die in handen is van Omroep Brabant.

Toen bleek dat het voetballertje slechts tien lootjes had verkocht, wilde de club dat hij alsnog vijftien euro extra zou overmaken. Zijn moeder Maaike weigerde dit. Vervolgens viel er een brief aan haar zoon op de mat waarin stond dat hij werd geroyeerd als lid van VV Bladella. Ook is haar zoontje volgens de brief van de club afgemeld bij de KNVB.

“De meeste ouders betalen gewoon om geen gezeur te hebben. Maar ik vind dat je als club gewoon blij moet zijn met elke euro. Nu komt het op mij over alsof hij een zwaar misdrijf heeft gepleegd.”

De regel is volgens Lavrijsen vooral opgesteld om ‘jeugdspelers te leren dat er tegenover een lidmaatschap ook een tegenprestatie mag staan’. Daarbij vormt de jaarlijkse loterij volgens hem een belangrijke bron van inkomsten voor de club.

Article Categories:
RaarMaarWaar