background img
aug 24, 2018
676 Views
Reacties uitgeschakeld voor Will Smith
0 0

Will Smith

Written by

#Leband van week 34, Willard Carroll Smith Jr, zoals iedereen hem kent Will Smith, is een Amerikaans acteur en rapper, die vroeger bekend was als The Fresh Prince. Als acteur is hij bekend van zijn optredens in films als Men in Black, I, Robot, Hitch, Bad Boys, I Am Legend, Independence Day en Hancock. Als rapper werd hij bekend bij het duo DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince, maar later ging hij solo verder.

In 1987 scoorde hij zijn eerste hits en werd hij bekend als acteur in de sitcom The Fresh Prince of Bel-Air, die stopte in 1996. Door deze acteerervaring werd Smith gevraagd voor vele Hollywoodproducties, waarbij hij een van de bekendste acteurs werd.

Will maakt voornamelijk hiphop, maar sinds hij solo is gegaan, wordt zijn muziek ook beschouwd als “PopRap”. Tussen 1987 en 1994 was hij actief in het duo DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince (al maakten zij de laatste periode nog maar weinig platen). DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince hadden hits met Parents Just Don’t Understand, The Fresh Prince of Bel-Air, Girls Aint Nothing But Trouble, I Think I Can Beat Mike Tyson en Summertime. Townes en Smith bleven ook daarna goede vrienden en speelden tot 1996 nog in de serie de Fresh Prince of Bel-Air. Bovendien bleef Townes de vaste Live-DJ.

Solo heeft Smith onder andere de albums Big Willie Style (met de hits Gettin’ Jiggy Wit It, Miami en Just The Two Of Us), Willenium (met de hit Will2K) uitgebracht. Smith had ook hits met soundtracks van zijn films. In Amerika is het album Born To Reign ook uitgebracht, maar dit album is niet verschenen in Europa. In 2002 kwam er een Greatest Hits-album.

In 2005 bracht hij tevens het album Lost and Found uit, met onder andere de singles Switch en Party Starter.

In 2006 kwamen DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince weer bij elkaar. In dat jaar verscheen ook een album met muzikale hoogtepunten.

Article Tags:
· · · · · · · · ·
Article Categories:
Leband