background img
mrt 31, 2017
2216 Views
Reacties uitgeschakeld voor Waarom je ‘s nachts raam open moet zetten.
1 0

Waarom je ‘s nachts raam open moet zetten.

Written by

Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar er is toch echt wetenschappelijk bewijs voor: een koudere slaapkamer helpt je om af te vallen.

Professor Ashley Grossman van de universiteit van Oxford zegt dat er veel voor valt te zeggen om een raampje open te laten ‘s nachts. Als je lichaam koeler is als je slaapt, zet het ‘slecht wit vet’ om in ‘goed bruin vet’. Daarmee verbrandt je lichaam calorieën en genereert het warmte.

Grossman zei eerder dit jaar: “We leren nu dat als je het koud hebt je lichaam slecht vet omzet in de goede variant om zich te verwarmen. Dus in plaats van allerlei medicijnen te nemen of minder taart te eten, is er een veel makkelijkere oplossing: zet als je naar bed gaat alle ramen open of de airco aan en hup, je valt af.”

Deze week voegde hij daaraan toe: “Er is bemoedigend bewijs dat het koelen van je lichaam, zelfs al is het maar een paar graden, diabetes vermindert. Leven in een koele omgeving kan goed zijn voor je insulinegevoeligheid en de kans op suikerziekte verkleinen.”

Article Categories:
RaarMaarWaar