background img
nov 9, 2018
1077 Views
Reacties uitgeschakeld voor Wanneer je een zebra en ezel in dezelfde wei zet: zeldzame zezel geboren
0 0

Wanneer je een zebra en ezel in dezelfde wei zet: zeldzame zezel geboren

Written by

Wat krijg je als je een zebra en een ezel lang bij elkaar in de wei zet? Een zezel of een zebrezel! Het klinkt als een grote grap, maar het is wel degelijk realiteit. In een Britse boerderij is er een zeldzaam veulen geboren, met een zebra als mama en een ezel als papa. “Een klein wonder”,

Nu Zippy de zezel een maand oud is en nog steeds gezond, wil de eigenaresse het opmerkelijk verhaal met ons delen. Het is heel zeldzaam dat een zebra en een ezel met elkaar paren en dat daar dan ook nog eens een gezonde nakomeling van komt. De eigenaresse had zelfs niet beseft dat Ziggy zwanger was. “Op een ochtend opende ze de gordijnen, en toen zat dit kleine veulen haar aan te staren. Ze was helemaal in shock”, . “Ik droomde hier al zo lang van. Zo straf dat het natuurlijk is verlopen. Het is een klein wonder.”

In het Verenigd Koninkrijk was er voor Zippy nog maar één andere zezel. In Italië werd er in 2013 een gelijkaardig dier verwekt, maar dan wel door een mannelijke zebra die een poort had vernield om een ezelin te kunnen dekken. Een zebrezel dus.

Zippy zal zelf niet voor meer zezels kunnen zorgen. Het dier is immers onvruchtbaar, omdat hij een chromosoom mist

Article Tags:
· · · · · ·
Article Categories:
RaarMaarWaar