background img
okt 7, 2016
1314 Views
Reacties uitgeschakeld voor Zwarte maan: vanavond is het allemaal afgelopen
0 0

Zwarte maan: vanavond is het allemaal afgelopen

Written by

Had je plannen voor het weekend? Misschien zou je die naar voren willen verschuiven, want vanavond is het einde van de wereld.

Volgens sommigen, althans. De tekenen zijn volgens hen duidelijk: vrijdag verschijnt een zwarte maan, een duidelijk teken dat het einde van de wereld nadert.

Een zwarte maan doet zich ruwweg eens in elke 32 maanden voor, maar voor sommigen is het deze keer anders vanwege bijzondere ‘kosmische gebeurtenissen’.

De zwarte maan is een zeldzaam verschijnsel waarbij de verlichte kant van de maan valt in de schaduw van de aarde, waardoor de maan nog maar nauwelijks zichtbaar is.

De zwarte maan zal het westelijk halfrond hullen in een mantel van duisternis, een teken van de Apocalyps.

Dan is er nog de “ring van vuur”, de zonsverduistering die op 1 september werd waargenomen, waarbij de maan op één lijn stond met de aarde en de zon – en dan die zwarte maan, slechts enkele weken later, dat kan alleen het einde betekenen.

De bron voor deze gedachtegang wordt gehaald uit verwijzingen in de bijbel naar de zon, de maan en de sterren. Bijvoorbeeld Lucas 21:25-27, waarin staat: “Er zullen tekenen zijn aan de zon, de maan en de sterren, en op aarde zullen de volken in paniek raken, radeloos door het gebulder van de zee en de golven. De mensen zullen het besterven van schrik en spanning om wat de wereld gaat overkomen, want de hemelse machten zullen wankelen. Dan zullen ze de Mensenzoon met veel macht en heerlijkheid zien komen op een wolk.”

Doemdenkers over de hele wereld vullen de traditionele en sociale media met hun uitleg waarom het deze keer écht afgelopen is.

Eén troost: het einde is al ontelbare malen voorspeld, en de wereld heeft tot nu toe alle voorspellers van haar einde overleefd. Wij spreken u dus waarschijnlijk volgende week weer.

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
RaarMaarWaar