background img
jul 19, 2019
506 Views
Reacties uitgeschakeld voor Brian May
0 0

Brian May

Written by

#Leband van week 29, Brian May. Brian Harold May is een Britse gitarist, vooral bekend van Queen. Daarnaast is May sinds augustus 2007 gepromoveerd in de astrofysica. Hij is de oprichter van een organisatie die zich inzet voor dierenrechten.

May bezocht de prestigieuze Hampton School in zijn woonplaats en studeerde daarna natuur- en wiskunde aan het Imperial College te Londen. Daar startte hij een promotietraject (sterrenkunde). Vanwege het succes van Queen liet de afronding daarvan enkele decennia op zich wachten.
Gedurende Queens carrière schreef May vaak liederen voor de band en componeerde hij veel belangrijke nummers zoals de wereldwijde hit “We Will Rock You”. Het eerste album van Queen genaamd Queen werd uitgebracht op 13 juli 1973. De eerste single van Queen, “Keep Yourself Alive”, werd geschreven door May. Hij schreef samen met zanger Freddie Mercury de meeste nummers, geïnspireerd door onder andere The Beatles en Jimi Hendrix. De bekendste nummers die door May werden geschreven zijn:

“Now I’m Here”
“’39”
“Tie Your Mother Down”
“We Will Rock You”
“Save Me”
“Flash”
“I Want It All”
“Hammer To Fall”
“Who Wants To Live Forever”

Article Tags:
· · · · · ·
Article Categories:
Leband